back

Om Bergendahls

familjen

Företaget ägs av tredje och fjärde generationerna Bergendahl. Familjen består av Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos, maken och koncernens styrelseordförande Spiros Mylonopoulos samt barnen Sophia och Carl-Mikael. Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos är barnbarn till företagets grundare Mikael Bergendahl.

Koncernen är med en omsättning på drygt SEK 10 miljarder landets femte största detaljhandelsgrupp. Verksamheten bedrivs inom tre affärsområden med inriktning på mat (Bergendahls Food), mode (Bergendahls Fashion) och heminredning (Bergendahls Invest) av mer än 4000 anställda i sex länder.

Det som 1922 började med en liten agentur för att sälja margarin, kaffe och ost i Hässleholm med omnejd har utvecklats till ett lönsamt nordeuropeiskt handelshus. Under ledning av Spiros Mylonopoulos som var koncernchef mellan 1988 och 2012 ökade den familjeägda verksamheten i såväl volym som bredd. I mars 2012 lämnade Spiros över koncernchefsskapet till Peter Lund.

Koncernens positiva utveckling skapar utrymme för att fortsätta investera i att bredda koncernens verksamhet och tydliggöra inriktningen mot handelshuset Bergendahls.

 
update_modul