back

Om Bergendahls

familjen

Bergendahls ägs av tredje och fjärde generationerna Bergendahl. Familjen består idag av Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos, maken och koncernens styrelseordförande Spiros Mylonopoulos samt barnen Sophia och Carl-Mikael. Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos är barnbarn till företagets grundare Mikael Bergendahl.

Det som 1922 började som en liten agentur för att sälja margarin, kaffe och ost i Hässleholm med omnejd, har utvecklats till ett lönsamt handelsföretag verksamt i Nordeuropa. Under ledning av Spiros Mylonopoulos som var koncernchef mellan 1988 och 2012 ökade den familjeägda verksamheten i såväl volym som bredd och idag är koncernen med en omsättning på ca SEK 13 miljarder landets femte största detaljhandelsgrupp.

Bergendahls verksamhet bedrivs inom detaljhandel med inriktning på mat, mode och heminredning. Med starka varumärken som City Gross, EKO, Glitter och Granit med totalt över 4500 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland utvecklas Bergendahls för framtiden. 

Efter sex framgångsrika år som koncernchef lämnade Peter Lund (VD för Bergendahls Food) över taktpinnen till Lars Ljungälv som sedan november 2018 är ny koncernchef och VD för moderbolaget Bergendahl & Son.