back

Om Bergendahls

familjen

Bergendahls ägs av tredje och fjärde generationerna Bergendahl. Familjen består idag av Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos, maken och koncernens styrelseordförande Spiros Mylonopoulos samt barnen Sophia och Carl-Mikael. Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos är barnbarn till företagets grundare Mikael Bergendahl.

Det som 1922 började som en liten agentur för att sälja margarin, kaffe och ost i Hässleholm med omnejd, har utvecklats till ett lönsamt handelsföretag verksamt i Nordeuropa. Under ledning av Spiros Mylonopoulos som var koncernchef mellan 1988 och 2012 ökade den familjeägda verksamheten i såväl volym som bredd.

I mars 2012 lämnade Spiros över koncernchefsskapet till Peter Lund samtidigt som Spiros tog över som ordförande i bolagets koncernstyrelse och idag är koncernen med en omsättning på ca SEK 11 miljarder landets femte största detaljhandelsgrupp.

Bergendahls' verksamhet bedrivs inom tre affärsområden, med inriktning på mat (Bergendahls Food), mode (Bergendahls Fashion) och heminredning (Bergendahls Invest & Granit). Med starka varumärken som bl.a. City Gross, EKO, Glitter och Granit med totalt över 4500 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland utvecklas Bergendahls för framtiden.